mobilvenlig hjemmeside
hjælp til mobilvenlig hjemmeside

Har du spørgsmål kan du altid kontakte Trine Schack.

 

ts@degngrafisk.dk

Tlf. 96 72 70 80

Webdesign til mobiltelefoner er i kraftig fremdrift.

En stadig voksende del af mobil ejere benytter deres telefon til at surfe på nettet, især efter de smartphones er kommet på markedet, med større skærme og lettere navigering. iPhone er en af de store "hittere" og er også en af de telefoner der har flest begrænsninger i forhold til mobilvenlighed.

 

Der findes tusindvis af mobil typer på markedet, og de er alle mere eller mindre forskellige fra hinanden, et bredt spektrum af skærmopløsninger, navigations muligheder og begrænsninger i multimedie fremvisning gør design til mobiltelefoner et kompliceret regnestykke.

 

Et godt webdesign til mobilbrowsere tager dog højde for forskellige opløsninger, og lige nu ligger standarden mellem 240 og 320 pixel i bredden, i modsætning til den gennemsnitlige PC skærm som er på 1024 pixel så skal der virkelig tænkes godt over det indhold der vælges til mobile sites. Mobiltelefoner loader heller ikke dit site så hurtigt som en standard desktop PC og derfor skal webdesignet også være optimeret i forhold til størrelse og mængde af billeder. Telefoner som iPhone kan ikke gengive flash indhold og det er derfor vigtigt at der som det mindste angives alternativ indhold hertil.

 

Det bedste er selvfølgelig at gå ud fra dit nuværende webdesign og indhold, og har du et CMS system med muligheden, kan der laves en ekstra template som viser din hjemmeside på en anden måde til mobiltelefoner uden at du behøver genindtaste alt dit indhold.

 

Det er ikke kun de besøgende på din hjemmeside som bedst kan lide en mobilvenlig hjemmeside, det kan Google også. D. 21 April 2015 udrullede Google den nye algoritme som giver mobilvenlige hjemmesider en klar fordel ved mobil søgninger.

 

En mobilvenlig hjemmeside kan være bygget på flere måder - og du har sikkert hørt ordet Responsivt design, hvilket er en af metoderne, men der er flere...

 

Læs mere om responsivt design her

Fokus på mobil....

 

Ekstra store knapper - til især iPhone med touch funktion hvor det er svært at ramme et lille område.

 

Skip submenuer, det er ikke nemt at navigere med dem på en mobil.

 

Skær dit indhold ind til benet - mobil brugere læser ikke meget tekst.

 

Fravælg Flash indhold - det er ikke alle mobiler der kan vise det frem.

 

Se eksempler på mobilvenlige hjemmesider

 

 

Er din hjemmeside mobilvenlig?

Det kan du teste her

 

Leder du efter
mobilvenlig e-learning

Se mere om mobile learning her


eller prøv det mobilvenlige L-AUS kursus