Get Adobe Flash player

   

 

WEBDESIGN

YDELSER EKSEMPLERNYHEDER KONTAKT

Søgemaskineoptimering, også kaldet SEO (Search Engine Optimisation) eller simpelthen "få din side op i Google".

Søgemaskineoptimering er en meget omfattende og indviklet affære som jeg personligt syntes er helt uhyggelig interessant, ja og så er det vel en grundene til de fleste syntes jeg er lidt af en nørd. Heldigvis er det også så indviklet at rigtig mange mennesker har behov for hjælp til SEO og så får jeg lov til at være ligeså nørded som jeg har lyst til.

Ud af mange hundrede faktorer som Google tager i betragtning, vil jeg dele de 4 absolut vigtigste med dig her:

Titlen tager pokalen
Lav en kick ass beskrivelse af HVER eneste side du overhovedet kan.

Beskrivelser fremmer forståelsen
Sidebeskrivelsen er den der står under det blå link i Googles søgeresultaterne, den kan du helt selv få lov til at betemme over og du har hele 160 tegn at gøre det med.

Indhold er NÆSTEN kongen
Her handler det om balance, teksten som er det ENESTE Google kan læse skal være relevant og let læselig. Har du billeder, så sørg for at give dem titler. Og lad for alt i verden være med at prøve at snyde Google med skjult tekst m.m. Google er klog nok til at opdage det, og så kommer det til at gøre ondt.

Nummer chok kommer ind
Indgående links er så godt som referencer, jo flere des bedre, men her gælder kvalitet også. Lad være med at købe 1000 links for en tier, hvis du er heldig er det uskadeligt men aldrig godt. Indgående links alene kan forbedre din søgemaskineoptimering, så tag dem alvorligt.

Du kan selv
De første 3 SEO råd kan du selv klare, hvis du da har adgang til redigering af hjemmeside selv, f.eks via et CMS system som i bund og grund er et indhold styrings system, det vil sige at du kun behøver at bekymre dig om tekst og billeder, så klarer systemet resten.

Facts:

Google er KONGEN af alle søgemaskiner, faktisk sidder Google på 67.5% af ALLE søgninger verden over imens f.eks Yahoo slider med sølle 7.8 %. De resterende 24.7% deles imellem mere end 200 andre.

7 ud af 10 søgere foretrækker organiske resultater frem for sponsorerede annoncer som er dem du ser i højre side og for det meste i et farvet felt øverst. De organiske resultater kan IKKE købes for andet end knofedt.

50% af søgere benytter 2 ord i jagten på resultater, derfor er der faktisk tale om søgesætninger.

Der findes IKKE ulovlig søgemaskineoptimering, du kan IKKE ryge i kachotten for det, men du KAN ryge ud af Google index hvis du prøver at snyde, så kan du jo selv vurdere hvad der er værst.

Google kan
Google kan mange ting men er nok mest kendt for at levere den rigtige information til søgere, og det er lige præsis hvad søgemaskineoptimering handler om.
Når vi søger på et specifikt ord på Google vil vi også have det mest relevante materiale leveret tilbage til os. Hvis vi søger på ordet flødekage ville vi blive meget utilfredse hvis de første 5 resultater kom tilbage med opskrifter på havrekiks. Når vi klikker på et link i Googles søgeresultat ville vi blive en tand ekstra sure hvis så opskriften på havrekiks i virkeligheden handlede om hakkebøffer.
SÅ skal jeg da lige love for vi ville finde en anden søgemaskine at bruge i stedet.

Summa summarum
Alt det her betyder simpelthen at GODT og relevant indhold i form af både tekst og billeder er godt for brugeren af hjemmesiden og derfor også godt for søgemaskineoptimering og Google.